Авторитетні експерти визначили лідера енергоефективності Одеси та області

Авторитетні експерти визначили «Лідера енергоефективності Одеси та області». У номінації «Енергоефективний проект року» перемогла розробка депутата облради, члена партії «Солідарність» Блок Петра Порошенка Петра Обухова.
Він представив на виставці Проект енергомоніторинга бюджетних споруд, який вже успішно працює.  Тепер усі дані: де, хто, скільки споживає енергії доступні на спеціальному сайті. Це дозволяє розрахувати скільки насправді необхідно палива і які є шляхи для заощадження. У реєстрі програми вже більше 4000 споруд.
«У цьому році ціни на газ зросли у чотири рази. Економія енергоресурсів стала дуже важлива, це стратегічний момент для нашої країни і наш проект дозволить заощадити 10 відсотків коштів, що витрачаються у області на енергоресурси. А у області на них витрачається півмільярда гривень», – розповів переможець номінації «Енергоефективний проект року» Петро Обухов.
Організатори виставки «Електроніка та Енергетика» впевнені, що курс, який взято на енергозберігаючі технології залучить інвесторів до Південного регіону України. У вітчизняних підприємств з’явиться шанс на укладання стратегічно важливих договорів.
1! 5!