Олексій Гончаренко: "Ми зобов'язані проголосувати "безвізові закони""

Народний депутат України, заступник голови фракції Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Олексій Гончаренко сьогодні з трибуни Верховної Ради закликав народних обранців проголосувати за «безвізові закони».
“Минулого тижня Верховна Рада повинна була прийняти 12 законопроектів, що дозволили б вже у наступному році запровадити безвізовий режим між Україною та ЄС. Натомість депутати Верховної Ради не знайшли у собі сміливості продемонструвати єдності поглядів і відданості обраному більшістю народу України курсу.
Нездатність згуртуватися навколо ідеї рівності і неприпустимості дискримінації не прикрашає народних обранців. Не менший подив викликає неприйняття антикорупційних законів. Деякі нардепи напевно забули про те, що євроінтеграція і, як її складова, безвізовий режим були одними з основних вимог Майдану.
Враховуючи той факт, що нинішніх депутатів Верховної Ради привели у сесійну залу народним волевиявленням саме після Майдану, учорашні події скидаються на здачу інтересів тих, хто тоді відстояв демократичний шлях України, і хто сьогодні зі зброєю у руках боронить її свободу від зазіхання агресора. Своєю недалекістю та зашореністю деякі депутати ллють воду на млин кремлівської пропаганди, що, як відомо, активно використовує антиєвропейську риторику.
Президент Петро Порошенко взяв на себе зобов’язання зробити усе можливе для того, щоб законодавча база для введення безвізового режиму була вчасно підготовлена. З цією метою він провів консультації з парламентськими фракціями.
Я закликаю народних депутатів з усією відповідальністю поставитися до голосування і зрозуміти, що від них зараз залежить вектор розвитку нашої країни на найближчі роки: чи то буде євроінтеграція і активний розвиток економічних та культурних зв’язків із демократичним світом, чи то здача інтересів народу і подальша політична криза.
Ми повинні прийняти цей пакет законів. Зрозуміло, що поданий до парламенту пакет був недосконалим, зрозуміло, що парламент повинен був виконати і виконує свою функцію по удосконаленню цих законів. Але сьогодні вже нікуди відступати – позаду Москва. Ми всі повинні про це пам’ятати.