Депутат від БПП ініціював будівництво каналу на Тилігульському лимані

В Одеській області почалися роботи з будівництва каналу, який з’єднає Тилігульський лиман з Чорним морем.  Урочистий старт роботам дали керівники та депутати місцевих рад, територія яких межує з лиманом.

«Ми встигли заскочити в останній вагон. Якщо не втрутитися зараз, то через 2-3 роки лиман перестане існувати і розділиться на три окремих озера. Був розроблений проект будівництва повноцінного каналу, який з’єднає лиман з морем. Це дозволить підняти рівень води лиману до колишніх рівнів, знизити її солоність і оздоровить рибне господарство», – заявив голова Одеської обласної ради, член партії «Солідарність» – БПП» Анатолій Урбанський.

Ініціатор будівництва, депутат Одеської обласної ради від партії «Солідарність» – БПП» Олег Кутателадзе розповів, що протяжність каналу складе 3,5 кілометра. «Перші два кілометри від моря він пройде по новому руслу, потім вода буде надходити через існуючі озера. У місці з’єднання з морем на каналі буде встановлений шлюзовий пристрій для регулювання потоку води і управління рухом риби. Також шлюз стане пішохідним містком, який поєднає узбережжя Одеської та Миколаївської областей. Місце забору води буде огороджено спеціальними 70-метровими бунами, щоб не пустить в канал тверді наноси», – зазначив депутат.

На додаток до 10 мільйонів гривень, які виділила на порятунок Тилігулу Одеська обласна рада, очікується фінансування з державного бюджету.

tyligul2 tyligul3

tyligul4 tyligul5