В Одесі обговорили впровадження енергоефективного освітлення в бюджетній та комунальній сфері

Голова Одеської обласної ради, член партії «Солідарність» – БПП» Анатолій Урбанський зустрівся з  керівництвом Програми Розвитку ООН в Україні в рамках співпраці з Проектом ПРООН «Трансформація ринку в сторону енергоефективного освітлення» за участі мерів міст Одеської області. На зустрічі обговорювалися основні напрямки та перспективи співпраці у галузі впровадження енергоефективного освітлення в бюджетній та комунальній сфері.

«Дуже вдячний представникам ПРООН в Україні за консультативну та технічну підтримку  в процесі підготовки місцевого законодавчого акту  про запровадження енергоефективних освітлювальних систем  в бюджетній сфері області», – висловив слова подяки представникам ПРООН Анатолій Урбанський.

Представники ПРООН підкреслили особливу значимість розпорядження «Про здійснення заходів щодо скорочення споживання електричної енергії в бюджетній сфері Одеської області», яке регулює реалізацію процесу заміщення ламп розжарювання в бюджетній сфері міста з урахуванням сучасних санітарних вимог до освітлення, така ініціатива послужить прикладом для інших областей та міст. А також передали сертифікат на отримання 1000 енергоефективних та екологічно безпечних освітлювальних приладів вуличного освітлення.

«Завдяки роботі ПРООН тільки в сільський місцевості реалізовано 12 пілотних проектів з модернізації освітлення. Заміна ламп  на енергоефективні дозволить як мінімум удвічі знизити споживання електроенергії і відповідно знизить витрати місцевих бюджетів», –  розповіла заступник директора Програми Розвитку ПРООН в Україні Блерта Чела.

urbanskij2 urbanskij3