Одесити протестували проти судді Зеленова, який передав Одеський НПЗ у власність Курченка

Інвестори одеської недобудови «Адмірал», будівництво якої тягнеться з 2007 року, перекрили проїжджу частину на проспекті Шевченка в районі Господарського суду. Таким чином, вони вимагали від судді Зеленова, щоб він розглянув їх справу в поточному місяці, так як у січні суддя зібрався на пенсію. Тоді розгляд справи буде переданий іншому судді, який почне розгляд з початку.

Нагадаємо, що суддя Зеленов також виніс скандальне рішення, згідно з яким олігарх часів Януковича Сергій Курченко став фактично власником Одеського нафтопереробного заводу. За депутатським запитом голови Одеської територіальної організації партії «Солідарність» – БПП», народного депутата України Олексія Гончаренка було відкрито кримінальне провадження щодо судді Зеленова.

«Сьогодні вже ясно, що справа, яку вів Зеленов в інтересах Курченка, була шита білими нитками. Перечекавши деякий час, молодий олігарх Курченко вирішив взяти реванш і підгребти під себе одне з найбільших підприємств Одеської області, використовуючи простий і зрозумілий йому метод — підкуп судді. Маючи вагомі докази, я впевнений, що нам вдасться вирвати з рук шахраїв Одеський НПЗ, а приклад судді Зеленова змусить задуматися будь-якого продажного суддю. Відповідь за їх вчинки перед законом буде сувора і невідворотня», – заявив Олексій Гончаренко.

Також варто зазначити, що свою оцінку має дати Вища кваліфікаційна комісія суддів України на рішення судді Зеленова від 18 серпня 2016 року.

7-kanal2 7-kanal3