В Школі помічника депутата в Одесі відбувся перший випуск

В Школі помічника депутата в Одесі відбувся перший випуск. Захід організовано з ініціативи Молодіжного крила партії «БПП «Солідарність» в Одеській області. Випускниками стали двадцять шість молодих одеситів, в більшості своїй – студенти провідних міських ВНЗ, прослухали курс лекцій від діючих одеських депутатів.

Слухачі Школи дізналися всі таємниці регіональної та державної політичної кухні і відвідали з ознайомчою екскурсією Одеську міську раду.

«Багато людей не знають, як працюють муніципальні збори, і я студентам розповів весь механізм того, як приймається рішення, як воно проходить шлях від комісій до сесії. Особисто я вважаю, що подібна школа дуже корисна, тому що вона дає можливість молодим людям зрозуміти, як працюють місцеві органи влади, як працюють депутати. Це розкриває для них велику можливість для самореалізації, а далі вже покаже час», – зазначив секретар міської ради, член партії «БПП «Солідарність» і один із спікерів школи Олексій Потапский.

У свою чергу депутат Одеської міської ради від БПП Лілія Леонідова впевнена, що левова частка випускників стане відомими, а найголовніше корисними для громади політиками. «Інформації було за цей період багато. І я сподіваюся, що вона буде корисна, і наші випускники зможуть її застосувати. Мене завжди радує, що молодь зараз така активна, шукає нові знання і шляхи вирішення соціальних проблем. Коли я з ними спілкувалася, було дуже цікаво. Впевнена, що у них успішне політичне майбутнє», – говорить депутат.

Колега Леонідової по депутатському корпусу Олег Звягін вважає, що випускники зможуть допомагати не тільки депутатам, а й всім одеситам. «Коли два місяці тому тільки починалася ця Школа, дійсно люди практично не розуміли, чим займається помічник депутата, сам депутат, як працює міська рада. А на сьогоднішній день видно прогрес, і вони самі можуть допомагати одеситам», – впевнений Олег Звягін.

На випускному майбутні політики отримали сертифікати та подарунки, а в кінці червня випускники отримають можливість ознайомитися з роботою вищого законотворчого органу країни – Верховної Радою України.

shkola-pomoshhnika2 shkola-pomoshhnika3

shkola-pomoshhnika4 shkola-pomoshhnika5