В Одеській обласній раді відбулася ротація: новим депутатом став Олександр Остапенко

Депутат Одеської обласної ради Олесь Вітряний, який обирався від партії «БПП «Солідарність» втратив мандат. Відповідну інформацію в ході позачергової сесії обласної ради озвучила голова обласної територіальної виборчої комісії Оксана Мельник.

За її словами, обласна виборча комісія розглянула рішення з’їзду партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» про відкликання депутата цієї партії в облраді Олеся Вітряного. «Постановою №193 / 194 було прийнято рішення про визнання обраним депутатом обласної ради Остапенко Олександра Анатолійовича», – зазначила вона.

Голова облради Анатолій Урбанський негайно запросив нового члена фракції БПП зайняти місце в залі і дав розпорядження технічним службам виготовити необхідні документи.

«З питання про депутата, який не хотів займатися своїм округом, це перетворилося в жорстоку сутичку з «Опозиційним блоком». І ми перемогли», – прокоментував події голова Одеської міської організації «БПП «Солідарність» Михайло Шмушкович.

Слід зазначити, що місце Вітряного займе відомий активіст євромайдану Олександр Остапенко, який має відповідний досвід у Одеській міській раді.

Нагадаємо, відкликання депутата Олеся Вітряного ініціювали виборці Балтського району, вважаючи, що їх обранець відразу після виборів забув про свої обов’язки і не з’являвся в окрузі. А на початку сесії Олесь Вітряний заявив про вихід зі складу фракції БПП.